Quik Simcoe Pale #61
Jag bryggde en riktigt snabb testbryggd för att testa hur Simcoe 2014 är, men jag hade inte riktigt tid till bryggningen så jag valde att köra med extrakt och så stöpte jag lite biscuit malt för att få en roligare maltprofil. Det blev ett 15 min kok med tre humlegivar 15, 5 och 0 min, sen vattenbehandlade jag. Jäste med riktigt pigg chico jäst, efter tre dagar började jäsningen lugna ner sig, då åkte torrhumlingen i, efter tre dagar till kallkrachar jag och tappar på fat
Några dagar på fat och lite grumlig. Även lite grumlig i smaken, men ändå en bra öl
Nu knappt två veckor efter bryggningen är den klar i både smaker och utseende.
Det känns riktigt häftigt att allt gått så snabbt och en riktigt bra öl. Detta var ju att pressa gränserna lite. Det är stor skillnad att ha en superpigg jäst och att kunna styra temperaturen.
OG:1,053
FG:1,012
IBU: 40
EBC:15
Förresten så tycker jag att Simcoe 2014 är klart mycket bättre än 2013 års skörd.
Hurru Berry, du skriver att du jobbar som cellermaster. Jag behöver prata med en sån till en artikel i Hembryggaren. Snart. Kan du kontakta mig på magnus@troxhammarcraftbeer.se?